Čokolády Zotter

Momentálne existuje viac ako 150 druhov čokolád značky Zotter, medzi nimi aj Labooko a LollyTop, ktoré ponúka Biopark. Čokoláda, ktorá sa dá nazvať aj „bláznivou čokoládou so srdcom“, sa vyrába výhradne ručne, z prvotriednych surovín v BIO kvalite, z kakaových bôbov pochádzajúcich zo spravodlivého obchodu (Fair Trade).

Josef Zotter, štajerský výrobca čokolády, spôsobil hotovú revolúciu vo výrobe čokolády. Skúsenosti získané vďaka pôvodnej profesii šéfkuchára (v prestížnych londýnskych a parížskych reštauráciách) využil pri tvorbe netradičných a odvážnych chuťových kombinácií: “konope a mocca”, “kávové slivky so slaninovým chrumkavým obalom” alebo “citrón a polenta”. Žiadne umelé látky, dochucovadlá, chemické a konzervačné prísady, farbivá a iné tradične pridávané čokoládové ingrediencie. Do čokolády sa dostanú len suroviny tej najvyššej kvality. Zotter sa môže pýšiť aj dokonale zvládnutým konceptom “transparentnej prevádzky”, ktorá je každú sobotu otvorená pre každého milovníka čokolády. Niekoľko zásad, ktoré sú súčasťou podnikateľského modelu čokoládovne Zotter:

  • Mliekarenské produkty používané pri výrobe čokolády pochádzajú od biofarmárov z oblasti Tirolska;
  • Pri výrobe čokolády sa používa “zelená” energia z obnoviteľných zdrojov – napr. aj z kakaových škrupín;
  • Zamestnanci čokoládovne dostávajú zdravé jedlo z ekologického poľnohospodárstva, prevažne vypestovaného v Rakúsku;
  • Každý obal čokolády je súčasne umeleckým dielom, ktorý spĺňa aj ekologické štandardy – obalový materiál je vyrobený z certifikovaného papiera, ktorý bol vyrobený z FSC certifikovaného dreva, čiže procesom ohľaduplným k životnému prostrediu;
  • Vo firme sa používajú elektromobily; 
  • “Kakao namiesto chudoby” je rozvojový projekt realizovaný v spolupráci s troma poľnohospodárskymi družstvami z Nikaraguy.

Čokolády z čokoládovne Zotter si môžete kúpiť vo všetkých kamenných obchodoch Biopark (http://biopark.sk/kde-nas-najdete/) aj v našom e-shope.
Súvisiace odkazy: