Jedlo, ktoré si doma pripravíte za 10 minút, Vás svojou chuťou prenesie do tropického Thajska. Recept sme však paradoxne našli na severe Európy, v Kodani, kde ho v mierne pozmenenej verzii ponúka reštaurácia 42°RAW. Tak teraz už za dobrým a zdravým kulinárskym zážitkom ani nemusíte cestovať! Všetky suroviny (samozrejme v BIO kvalite) na prípravu tohto jedla nájdete v obchodoch Biopark a vybrané aj v našom e-shope.

Thajské RAW rezance
BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE

Ingrediencie:

Na omáčku

1 menšie mango (alebo polovica väčšieho)
2 datle
1 strúčik cesnaku, roztlačený
1 ČL nakrájanej čerstvej bazalky
1 ČL zázvoru, ideálne čerstvého, najemno nastrúhaného
2 PL sušenej cibule
2 PL kokosového oleja
1 PL sezamového oleja
1 PL tamari
1 PL limetkovej šťavy
½ ČL kari
¼ ČL mletého chilli korenia
1 ČL Himalájskej soli
¼ ČL mletého čierneho korenia
3 PL kešu orechov
1 PL vody (na omáčku)
a ešte ½ šálky vody a ½ ČL Himalájskej alebo morskej soli na namáčanie kešu orechov

Na rezance a posypanie

cuketa a mrkva (omáčka vystačí na cca 3 cukety a 3-5 ks mrkvy)
jarná cibuľka, nakrájaná na kolieska
čierny sezam

Postup:

  1. V miske s vlažnou alebo mierne teplou vodou rozpustíme ½ lyžičky Himalájskej alebo morskej soli. Vložíme kešu orechy a necháme ich namočené a prikryté utierkou. Po dvoch hodinách orechy starostlivo prepláchneme a vodu odcedíme.
  2. V mixéri rozmixujeme dohladka všetky ingrediencie omáčky. Omáčka vydrží v dobre uzavretej nádobe v chladničke aj 3-4 dni.
  3. So špiralizérom vyrobíme z cukiny a z mrkvy tenšie alebo hrubšie rezance (podľa vlastných preferencií).
  4. Pridáme omáčku a všetko premiešame.
  5. Nakoniec posypeme jarnou cibuľkou a sezamom.
    Prajeme Vám dobrú chuť!

Vyskúšajte aj ďalšie recepty pre Váš zdravší a zelenší život:

Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk