Ľahké a zdravé letné jedlo, jednoduchá a expresná príprava, veľa variácií a vynikajúca chuť – to sú špagety s “Marinara” omáčkou. Všetky suroviny na toto jedlo (samozrejme v BIO kvalite, teda vypestované ekologicky), nájdete v obchodoch Biopark a v našom e-shope.

Špagety s RAW “marinara” omáčkou

BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE

Ingrediencie:
na omáčku

  • ½ šálky cherry paradajok
  • ¼ šálky na slnku sušených paradajok v oleji
  • 3 datle “deglet nour” bez kôstky
  • ½ PL extra panenského olivového oleja
  • ¼ šálky čerstvej bazalky
  • 1 ČL oregána (ideálne čerstvé, môže byť aj sušené)
  • 1 ČL tymiánu (ideálne čerstvý, môže byť aj sušený)
  • ¼ – ½ ČL roztlačeného cesnaku (podľa chuti)
  • čierne korenie a soľ podľa chuti

na špagety

  • RAW VEGAN verzia – 2 cukety, nastrúhané so špiralizérom na dlhé rezance/špagety
  • klasická verzia – akékoľvek cestoviny (BEZ LEPKU: kukuričné, pohánkové, pšenové, ryžové, shirataki, viaczrnné (s quinoa); alebo pšeničné, ražné, špaldové) – http://eshop.biopark.sk/potraviny/cestoviny

na posypanie

  • RAW VEGAN verzia – slnečnicové semienka
  • VEGAN verzia / verzia BEZ LAKTÓZY – bazalková “Veganella” (alternatíva mozzarelly z kešu orechov, nájdete ju v chladenom sortimente obchodov Biopark)
  • klasická verzia – BIO mozzarella alebo BIO parmezán (nájdete v chladenom sortimente vo všetkých obchodoch Biopark) – http://biopark.sk/kde-nas-najdete/

Postup:

  1. Pripravíme si špagety – cukinové RAW so špiralizérom alebo “klasické” uvaríme podľa návodu.
  2. V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na omáčku. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Omáčku naservírujeme na špagety, posypeme semienkami (RAW verzia) alebo syrom (VEGAN/klasická verzia) a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

Ďalšie recepty pre Váš zdravší a zelenší život:

Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk