Recept na jednoduché bezlepkové vegetariánske jedlo sme, medzi ďalšími chutnými kuchárskymi inšpiráciami, našli v knihe “Varíme pre planétu”. Autorkou je Francesca Spinelli. Publikáciu a tiež suroviny na prípravu jedla v BIO kvalite nájdete vo všetkých obchodoch Biopark aj v našom e-shope.

Pšenové halušky s mrkvou a šampiňónmi

Ingrediencie:
Pšenové halušky:
250g pšenovej múky
2 vajíčka
Himalájska/morská soľ
1/2 ČL mletého zázvoru
Ostatné prísady:
350g šampiňónov
2 veľké mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150g hrášku
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
4 PL oleja
1 PL sójovej omáčky
Himalájska /morská soľ
mleté biele korenie

Postup:
1.Múku zmiešame s vajíčkami, pridáme soľ, mletý zázvor, vodu podľa potreby (cca 80 ml) a premiešame vareškou, až získame hustejšie cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať.

2.Cibuľu, cesnak, šampiňóny a mrkvu očistíme. Šampiňóny nakrájame na plátky, mrkvu na tenšie kolieska a cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.

3.Na veľkej panvici rozhorúčime olej, pridáme cibuľu, cesnak, soľ, mrkvu a cca 5 minút restujeme na miernom ohni. Potom pridáme šampiňóny, hrášok, sójovú omáčku, mleté biele korenie a dusíme pod pokrievkou cca 10-12 minút. Občas premiešame.

4.K udusenej zelenine pridáme na drobno nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme z ohňa.

5.Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu. Cesto dáme na haluškovač a pomocou varešky alebo stierky vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varíme 5 minút.

6.Uvarené halušky vyberáme dierovanou naberačkou a zľahka primiešavame k udusenej zelenine na panvicu. (Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.)

Súvisiace odkazy: