Obedové menu 8. týždeň 2016

Polievku z červenej šošovice, mexickú zeleninovú polievku s avokádom, tekvicové quinotto s grilovanou hlivou, ryžový šalát s hráškom, brusnicami a mandľami a mnohé ďalšie chutné a zdravé jedlá, ktoré nájdete v ponuke Biopark deli, pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 22. do 26. februára 2016:

Pondelok (22. 2. 2016)
Polievka z červenej šošovice / Tekvicovo-jablkový krém s restovanými tekvicovými semiačkami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Utorok (23. 2. 2016)
Zeleninový vývar s kokosovým mliekom (1) / Cibuľačka s medom a špaldovými krutónmi (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Streda (24. 2. 2016)
Hustá zeleninová polievka s kukuricou
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Štvrtok (25. 2. 2016)
Krémová zemiaková polievka s mrkvou a hráškom (1) / Mexická zeleninová polievka s avokádom (2)
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Piatok (26. 2. 2016)
Krémová baklažánová polievka s cícerom (1) / Mrkvová polievka s hráškom (2)
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, mandľami a brusnicami
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
7,20 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 8. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
POHÁNKA s červenou repou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk