Obedové menu 7. týždeň 2016

Mrkvovú polievku s mandľami, krémovú kelovú polievku, polievku zo žltého hrachu s bylinkovým pestom, aj obľúbenú pohánku s červenou repou, a mnohé ďalšie chutné a zdravé jedlá, ktoré nájdete v ponuke Biopark deli, pre Vás aj tento týždeň pripravili Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 15. do 19. februára 2016:

Pondelok (15. 2. 2016)
Mrkvová polievka s mandľami (1) / Šošovicová polievka s pohánkou na kyslo (2)
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou a údeným tofu
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,00 EUR

Utorok (16. 2. 2016)
Krémová kelová polievka so zemiakmi
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Streda (17. 2. 2016)
Polievka zo žltého hrachu s bylinkovým pestom
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Štvrtok (18. 2. 2016)
Cuketový krém s tekvicou a zemiakmi
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Piatok (19. 2. 2016)
Zeleninový vývar s kukuričnou cestovinou / Krémová polievka z pečenej zeleniny
POHÁNKA s červenou repou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 7. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, brusnicami a mandľami
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk