Obedové menu 6. týždeň 2017

Paradajkovú polievku s cícerom, krémovú špenátovú polievku s kokosovým mliekom, polievku z pečenej sezónnej zeleniny, karfiolovú polievku s mrkvou, batátový šalát s bulgurom a brusnicami, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 6. do 10. februára 2017:

Pondelok (6. 2. 2017)
Hŕstková polievka
KUS KUS s grilovanou sezónnou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Utorok (7. 2. 2017)
Karfiolová polievka s mrkvou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou kyslou kapustou a údeným tofu
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Streda (8. 2. 2017)
Zemiaková polievka na kyslo s kôprom / Paradajková polievka s cícerom
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Štvrtok (9. 2. 2017)
Krémová polievka z pečenej sezónnej zeleniny / Zeleninový vývar s hubami
POHÁNKOVÝ šalát s grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
– bezlepkové, vegetariánske
6,50 EUR

Piatok (10. 2. 2017)
Krémová špenátová polievka s kokosovým mliekom (1) / Polievka zo zelených fazuliek na kyslo (2)
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalších päť jedál, vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 6. týždni 2017:
Šťavnatý sezónny zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Bezlepkové MUFFINY s kôprom
Kysnuté ŠPALDOVÉ koláčiky s grilovanou paprikou
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou kyslou kapustou a údeným tofu
OVSENÝ šalát s grilovanou KUKURICOU, červenou cibuľou a mandľovými lupienkami
POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou
Šalát s POHÁNKOU, grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
Marocký šalát s grilovanou MRKVOU a PAPRIKOU, pestrofarebnou RYŽOU a orechami
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s kari tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk