Obedové menu 5. týždeň 2016

#jeminevbioparku : Ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku – Aneta a Janica z Jem iné * – Vám z pestrých sezónnych surovín pripravili chutné a zdravé obedové menu, ktoré ponúkame v Bioparku Avion a Eurovea. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 1. do 5. februára 2016:

Pondelok (1. 2. 2016)
Karfiolová polievka s brokolicou / Krémová šampiňónová polievka s cícerom
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Utorok (2. 2. 2016)
Zeleninový vývar s ryžovými rezancami
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Streda (3. 2. 2016)
Fazuľová polievka so zeleninou / Krémová cesnačka so špaldovými krutónmi
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, s jogurtom, hruškou a jablkom
Menu s polievkou 1: bezlepkové
5,30 EUR

Štvrtok (4. 2. 2016)
Krémová špenátová polievka s hráškom / Krémová batátová polievka s pečenou paprikou
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou a údeným tofu
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,00 EUR

Piatok (5. 2. 2016)
Paradajková polievka so šošovicou / Smotanová polievka s kyslou kapustou a hubami
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu 1: bez laktózy, vegánske
Menu 2: vegetariánske
4,80 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 5. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, brusnicami a mandľami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
POHÁNKA s červenou repou
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk