Obedové menu 43. týždeň 2016

Zimnú mrkvovú polievku so zázvorom, krémovú cviklovú polievku s kôprom, predvianočnú kapustnicu, krémovú španielsku fazuľovú polievku, batátový šalát s brusnicami a quinoa, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 24. do 28. októbra 2016:

Pondelok (24. 10. 2016)
Brokolicová polievka / Predvianočná kapustnica
KUS KUS s grilovanou sezónnou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Utorok (25. 10. 2016)
Zeleninový vývar s ryžovými rezancami (1) / Fazuľková polievka na kyslo (2)
Jačmenné KRÚPKY s restovanou KYSLOU KAPUSTOU a údeným tofu
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,00 EUR

Streda (26. 10. 2016)
Hrášková polievka / Zimná mrkvová polievka so zázvorom
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Štvrtok (27. 10. 2016)
Cuketová polievka (1) / Krémová španielska fazuľová polievka (2)
OVSENÝ šalát s grilovanou kukuricou, červenou cibuľou a mandľovými lupienkami
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
6,60 EUR

Piatok (28. 10. 2016)
Kukuricová polievka / Krémová cviklová polievka s kôprom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,50 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalších sedem jedál (prevažne šalátov), vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.
Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 43. týždni:
Šťavnatý sezónny zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Bezlepkové MUFFINY s kôprom
Kysnuté ŠPALDOVÉ koláčiky s grilovanou paprikou
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou kyslou kapustou a údeným tofu
OVSENÝ šalát s grilovanou KUKURICOU, červenou cibuľou a mandľovými lupienkami
POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou
Šalát s POHÁNKOU, grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
Marocký šalát s grilovanou MRKVOU a PAPRIKOU, pestrofarebnou RYŽOU a orechami
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s kari tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk