Obedové menu 4. týždeň 2016

#jeminevbioparku : Ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku – Aneta a Janica z Jem iné * – Vám z pestrých sezónnych surovín pripravili chutné a zdravé obedové menu, ktoré ponúkame v Bioparku Avion a Eurovea. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 25. do 29. januára 2016:

Pondelok (25. 1. 2016)
Hrášková polievka / Dhal (Sýta indická polievka z červenej šošovice)
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOm, s jogurtom, hruškou a jablkom
– bezlepkové
5,30 EUR

Utorok (26. 1. 2016)
Hŕstková polievka
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Streda (27. 1. 2016)
Mrkvovo-paštrnáková polievka (1) / Hubová polievka so zeleninou (2)
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Menu 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu 2: bezlepkové, vegetariánske
5,20 EUR

Štvrtok (28. 1. 2016)
Krémová polievka z tekvice hokkaido (1) / Zelerový krém so špaldovými balsamico krutónmi (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu 1: bez laktózy, vegánske
Menu 2: vegetariánske
4,80 EUR

Piatok (29. 1. 2016)
Krémová polievka z pečenej zeleniny / Korenistá citrusová polievka s fazuľou
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame vo 4. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou a údeným tofu
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, brusnicami a mandľami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
POHÁNKA s červenou repou
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk