Obedové menu: 38. týždeň 2017

Avokádový krém; mrkvovú polievku s feniklom; thajskú kokosovú polievku; špenátovú polievku s opraženými mandľami; tekvicovú polievku so semiačkami; brokolicový krém; quinoa šalát s hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým cícerom; a ďalšie chutné sezónne jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 18. do 22. septembra 2017:

Pondelok (18. 9. 2017)
Cícerová polievka so zeleninou / Zelerový krém
Šalát z celozrnnej RYŽE s arašidovým maslom, HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Utorok (19. 9. 2017)
Brokolicový krém / Thajská kokosová polievka
ŠPALDOVÝ šalát s FETA syrom, olivami a špenátom
– vegetariánske
5,95 EUR

Streda (20. 9. 2017)
Pórovo-paštrnáková polievka / Špenátová polievka s opraženými mandľami
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, ARAŠIDAMI a údeným tofu
– bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Štvrtok (21. 9. 2017)
Mrkvová polievka s feniklom / Tekvicová polievka so semiačkami
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Piatok (22. 9. 2017)
Karfiolová polievka s hráškom (1) / Avokádový krém (2)
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalšie štyri jedlá, vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 38. týždni 2017:
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Zeleninové (cuketové) bezlepkové vegánske PLACKY
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
TOFU šalát z indiánskej RYŽE s brokolicou a granátovým jablkom
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a KURACÍM MÄSOM
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
ŠPALDOVÝ šalát s FETA syrom, olivami a špenátom
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, ARAŠIDAMI a údeným tofu
OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
#jeminevbioparku

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk