Obedové menu 38. týždeň 2016

Zeleninovú polievku s goji, krémovú batátovú polievku so šampiňónmi, paradajkovo-paštrnákovú polievku s bazalkou, hlivový guláš, kus kus šalát s grilovanou zeleninou, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 19. do 23. septembra 2016:

Pondelok (19. 9. 2016)
Karfiolová polievka s hráškom / Polievka z grilovanej zeleniny
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,60 EUR

Utorok (20. 9. 2016)
Brokolicová polievka s mrkvou / Krémová batátová polievka so šampiňónmi
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Streda (21. 9. 2016)
Paradajkovo-paštrnáková polievka s bazalkou / Hlivový guláš
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Štvrtok (22. 9. 2016)
Krémová cviklová polievka s jablkami / Kapustová polievka s paradajkami
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a JOGURTom
– bezlepkové
5,30 EUR

Piatok (23. 9. 2016)
Zeleninová polievka s goji
Šalát z červenej ŠOŠOVICE, s fazuľou MUNGO a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.
Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z ďalších 8 jedál, pričom každý deň nájdete v ponuke jedlá bez lepku, bez laktózy, vegetariánske aj vegánske.
Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 38. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
POHÁNKA s červenou repou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk