Obedové menu 32. týždeň 2016

Patizónovú polievku s kôprom, hráškový krém s mätou, paradajkovú polievku s bazalkou, baklažánový krém s krutónmi, batátový šalát s brusnicami a quinoa, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 8. do 12. augusta 2016:

Pondelok (8. 8. 2016)
Krémová polievka z letnej zeleniny (1) / Patizónová polievka s kôprom (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Utorok (9. 8. 2016)
Zeleninový vývar s kukuričnou cestovinou (1) / Baklažánový krém s krutónmi (2)
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
6,50 EUR

Streda (10. 8. 2016)
Krémová paštrnáková polievka / Zemiaková polievka s restovanou hlivou
Šalát s KOZÍM SYROM, BULGURom, vlašskými orechami a reďkovkou
Menu: vegetariánske (obe polievky: bezlepkové, bez laktózy, vegánske)
5,90 EUR

Štvrtok (11. 8. 2016)
Pohánková polievka s koreňovou zeleninou / Zeleninová polievka s batátmi a cviklou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Piatok (12. 8. 2016)
Paradajková polievka s bazalkou / Hráškový krém s mätou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou brokolicou, údeným tofu a kôprom
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 32. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
POHÁNKA s červenou repou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk