Obedové menu: 3. týždeň 2018

Paradajkovú polievku s červenou šošovicou; šampiňónový krém; tekvicovú polievku s jablkami; kelovú polievku; brokolicový krém s údeným tofu; mrkvovú polievku so zemiakmi; hráškový krém s mätou; cícerovú polievku so zeleninou; cesnačku s bielym vínom; ryžový šalát s grilovanou mrkvou a špenátom; a ďalšie chutné jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú v kuchyni Jeminé *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v prevádzke Biopark Avion Bratislava od 15. do 19. januára 2018:

Pondelok (15. 1. 2018)
Tekvicová polievka s jablkami / Brokolicový krém s údeným tofu
ŠPALDOVÝ šalát s FETA syrom, olivami a špenátom
– vegetariánske
5,95 EUR

Utorok (16. 1. 2018)
Kelová polievka / Paradajková polievka s červenou šošovicou
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Streda (17. 1. 2018)
Mrkvová polievka so zemiakmi / Šampiňónový krém
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Štvrtok (18. 1. 2018)
Cícerová polievka so zeleninou / Cesnačka s bielym vínom
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, ARAŠIDAMI a údeným tofu
– bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Piatok (19. 1. 2018)
Hráškový krém s mätou / Lusková polievka
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,46 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalšie štyri jedlá, vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 3. týždni 2018:
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Zeleninové (cuketové) bezlepkové vegánske PLACKY
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
Šalát z celozrnnej RYŽE s arašidovým maslom, HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
TOFU šalát z indiánskej RYŽE s brokolicou a granátovým jablkom
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a KURACÍM MÄSOM
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
ŠPALDOVÝ šalát s FETA syrom, olivami a špenátom
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, ARAŠIDAMI a údeným tofu
OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
#jeminevbioparku

* Spoločnosť Jeminé SK, ktorá dodáva jedlá pre Biopark deli, prevádzkuje školu varenia v bratislavskej Starej tržnici a je oficiálnym zastúpením Jamie Oliver Food Foundation na Slovensku. Pri príprave jedla kladie mimoriadny dôraz na kvalitu, výváženú chuť, nutričnú hodnotu a ekologický prístup.

*** Biopark je slovenská sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk