Obedové menu 3. týždeň 2017

Šošovicovú polievku na kyslo, krémovú batátovú polievku s restovaným tofu, hráškový krém s mrkvou, hubovú polievku s ryžou natural, zelerový krém s jablkami, pohánkový šalát s grilovanou cuketou, kozím syrom a mätou, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 16. do 20. januára 2017:

Pondelok (16. 1. 2017)
Šošovicová polievka so zemiakmi na kyslo / Zelerový krém s jablkami
KUS KUS s grilovanou sezónnou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Utorok (17. 1. 2017)
Hŕstková polievka s pohánkou / Hubová polievka s ryžou natural
POHÁNKOVÝ šalát s grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
– bezlepkové, vegetariánske
6,50 EUR

Streda (18. 1. 2017)
Polievka z grilovanej zeleniny
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Štvrtok (19. 1. 2017)
Sezónny zeleninový vývar / Krémová batátová polievka s restovaným tofu
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Piatok (20. 1. 2017)
Hráškový krém s mrkvou
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalších päť jedál, vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 3. týždni 2017:
Šťavnatý sezónny zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Bezlepkové MUFFINY s kôprom
Kysnuté ŠPALDOVÉ koláčiky s grilovanou paprikou
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou kyslou kapustou a údeným tofu
OVSENÝ šalát s grilovanou KUKURICOU, červenou cibuľou a mandľovými lupienkami
POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou
Šalát s POHÁNKOU, grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
Marocký šalát s grilovanou MRKVOU a PAPRIKOU, pestrofarebnou RYŽOU a orechami
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s kari tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk