Obedové menu 3. týždeň 2016

#jeminevbioparku : Ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku – Aneta a Janica z Jem iné * – Vám z pestrých sezónnych surovín pripravili chutné a zdravé obedové menu, ktoré ponúkame v Bioparku Avion a Eurovea. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 18. do 22. januára 2016:

Pondelok (18. 1. 2016)
Karfiolová polievka s brokolicou / Krémová špenátová s mandľami
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Utorok (19. 1. 2016)
Zeleninová polievka s kokosovým mliekom
POHÁNKA s červenou repou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Streda (20. 1. 2016)
Paradajkovo-paštrnáková polievka s bazalkou / Tekvicovo-jablkový krém s restovanými tekvicovými semiačkami
Šalát s kozím syrom, BULGURom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Štvrtok (21. 1. 2016)
Šošovicová polievka so zemiakmi na kyslo (1) / Mexická zeleninová polievka s avokádom (2)
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Menu 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Piatok (22. 1. 2016)
Krémová kukuricová polievka so zemiakmi / Krémová pórová polievka s batátmi
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou a údeným tofu
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 3. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, brusnicami a mandľami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami – v stredu

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag us: #bioparksk