Obedové menu 27. týždeň 2016

Kelová polievka, kari kukuricová polievka so špaldovými krutónmi, hráškový krém s mätou, sezónne quinotto s grilovanou hlivou a avokádom, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 4. do 8. júla 2016:

Pondelok (4. 7. 2016)
Kelová polievka (1) / Kari kukuricová polievka so špaldovými krutónmi (2)
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Menu 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu 2: bez laktózy, vegánske
6,50 EUR

Utorok (5. 7. 2016)
Sezónna zeleninová polievka
POHÁNKA s červenou repou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Streda (6. 7. 2016)
Zemiaková polievka s restovanou hlivou
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
– bezlepkové
5,30 EUR

Štvrtok (7. 7. 2016)
Hráškový krém s mätou / Mrkvová polievka s mandľami
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Piatok (8. 7. 2016)
Pohánková polievka s koreňovou zeleninou
JAČMENNÉ krúpky s BROKOLICOU, orechami a kôprom
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 27. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
POHÁNKA s červenou repou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk