Obedové menu 26. týždeň 2016

Polievka z grilovaných paprík s pečeným cesnakom, hrášková polievka s reďkovkou, šošovicová polievka so slivkami, batátový šalát s bulgurom a brusnicami, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 27. júna do 1. júla 2016:

Pondelok (27. 6. 2016)
Krémová póriková polievka s jablkami (1) / Polievka z grilovaných paprík s pečeným cesnakom (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Utorok (28. 6. 2016)
Hrášková polievka s reďkovkou / Baklažánová polievka s údeným tofu
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Streda (29. 6. 2016)
Karfiolová polievka so zemiakmi a bylinkami (1) / Hubová polievka s ryžou natural (2)
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Štvrtok (30. 6. 2016)
Hlivová polievka s pohánkou (1) / Šošovicová polievka so slivkami (2)
Šalát s KOZÍM SYRom, BULGURom, vlašskými orechami a reďkovkou
– vegetariánske
5,90 EUR

Piatok (1. 7. 2016)
Provensálska polievka
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 26. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
POHÁNKA s červenou repou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk