Obedové menu 25. týždeň 2016

Mrkvová polievka s farebnou šošovicou, sezónne quinotto s grilovanou hlivou, zelerová polievka s opraženou cibuľkou, krémová brokolicová polievka s pažítkou, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 20. do 24. júna 2016:
Pondelok (20. 6. 2016)
Kelová polievka s koreňovou zeleninou / Jarná zeleninová polievka so špargľou
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
– vegetariánske
5,90 EUR

Utorok (21. 6. 2016)
Zeleninový vývar s ryžovými rezancami
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,50 EUR

Streda (22. 6. 2016)
Mrkvová polievka s farebnou šošovicou (1) / Krémová zelerová polievka s opraženou cibuľkou (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Štvrtok (23. 6. 2016)
Krémová brokolicová polievka s pažítkou / Kapustová polievka s paradajkami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Piatok (24. 6. 2016)
Paradajková polievka s bazalkou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 25. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Sezónne QUINOTTO s grilovanou hlivou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
POHÁNKA s červenou repou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk