Obedové menu 24. týždeň 2016

Špenátovú polievku s paradajkami, mrkvovú polievku s mandľami, jačmenné krúpky s restovanou brokolicou a kôprom, polievku z mladej fazuľky s pórikom, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 13. do 17. júna 2016:

Pondelok (13. 6. 2016)
Šošovicová polievka s koreňovou zeleninou / Krémová polievka z grilovanej zeleniny
POHÁNKA s červenou repou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Utorok (14. 6. 2016)
Špenátová polievka s paradajkami (1) / Zemiaková polievka s restovanými hubami (2)
Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Streda (15. 6. 2016)
Mrkvová polievka s mandľami (1) / Špargľová polievka s hráškom (2)
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, tofu a kôprom
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,00 EUR

Štvrtok (16. 6. 2016)
Polievka z mladej fazuľky s pórikom / Paštrnáková polievka s citrónom
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
– bezlepkové
(obe polievky sú bezlepkové, bez laktózy, vegánske)
5,30 EUR

Piatok (17. 6. 2016)
Karfiolová polievka s cuketou
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 24. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk