Obedové menu 23. týždeň 2016

Zelenú polievku minestrone s jarnou cibuľkou, brokolicovo-špenátový krém s kokosovým mliekom, fazuľovú polievku s paradajkami a ryžou natural, šalát s bulgurom, kozím syrom, vlašskými orechami a reďkovkou, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 6. do 10. júna 2016:

Pondelok (6. 6. 2016)
Krémová zemiaková polievka s fazuľovými luskami / Zelená minestrone s jarnou cibuľkou
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
(obe polievky sú bezlepkové, bez laktózy, vegánske)
4,80 EUR

Utorok (7. 6. 2016)
Cuketová polievka s mrkvou / Brokolicovo-špenátový krém s kokosovým mliekom
Šalát s grilovaným KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
– bezlepkové
(obe polievky sú bezlepkové, bez laktózy, vegánske)
5,30 EUR

Streda (8. 6. 2016)
Jarný zeleninový vývar s ryžovými rezancami
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,50 EUR

Štvrtok (9. 6. 2016)
Hráškový krém s mätou (1) / Medová cibuľačka (2)
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
5,20 EUR

Piatok (10. 6. 2016)
Reďkovková polievka so zemiakmi / Fazuľová polievka s paradajkami a ryžou natural
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
– vegetariánske
(obe polievky sú bezlepkové, bez laktózy, vegánske)
5,90 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 23. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, údeným tofu a kôprom
POHÁNKA s červenou repou
Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk