Obedové menu 22. týždeň 2016

Špargľové quinotto s grilovanou hlivou, kukuricová polievka s pórikom, hŕstková polievka s koreňovou zeleninou a opekaným tofu, brokolicová polievka s citrónom, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 30. mája do 3. júna 2016:

Pondelok (30. 5. 2016)
Tekvicová polievka s jablkami
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, údeným tofu a kôprom
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Utorok (31. 5. 2016)
Cviklovo-jablková polievka s kôprom / Brokolicová polievka s citrónom
POHÁNKA s červenou repou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Streda (1. 6. 2016)
Fazuľová polievka so zeleninou
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, vlašskými orechami a reďkovkou
– vegetariánske
5,90 EUR

Štvrtok (2. 6. 2016)
Kukuricová polievka s pórikom / Zelerový krém s restovanými hubami
Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Piatok (3. 6. 2016)
Paradajková polievka s bazalkou (1) / Hŕstková polievka s koreňovou zeleninou a s opekaným tofu (2)
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegetariánske (obsahuje med)
Menu s polievkou 2: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 22. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk