Obedové menu 19. týždeň 2016

Šošovicovú polievku s gaštanovým pyré, krémovú špargľovú polievku, krúpkovú polievku s fazuľou a baby špenátom, tekvicové quinotto s grilovanou hlivou, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 9. do 13. mája 2016:

Pondelok (9. 5. 2016)
Krémová špargľová polievka (1) / Krémová polievka z pečenej zeleniny (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Utorok (10. 5. 2016)
Krúpková polievka s fazuľou a baby špenátom
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Streda (11. 5. 2016)
Tekvicovo-jablková polievka
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Štvrtok (12. 5. 2016)
Krémová cícerovo-zemiaková polievka / Šošovicová polievka s gaštanovým pyré
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Piatok (13. 5. 2016)
Paradajková polievka / Mrkvová polievka s feniklom
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 19. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
POHÁNKA s červenou repou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk