Obedové menu 18. týždeň 2017

Paprikovú polievku lásky; vegetariánske Pho s hubami; cícerovo-cuketovú polievku s kôprom; krémovú mrkvovo-šošovicovú polievku s kokosovým mliekom; hlivový krém s bielou maslovou fazuľou; quinoa šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým cícerom; a ďalšie chutné sezónne jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 2. do 5. mája 2017:

Utorok (2. 5. 2017)
Cícerovo-cuketová polievka s kôprom / Papriková polievka lásky
TOFU šalát z indiánskej RYŽE s brokolicou a granátovým jablkom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Streda (3. 5. 2017)
Zeleninový vývar s ryžovými rezancami / Vegetariánske Pho s hubami
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Štvrtok (4. 5. 2017)
Šošovicová polievka s paradajkami / Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, ARAŠIDAMI a údeným tofu
– bez laktózy, vegánske
5,95 EUR

Piatok (5. 5. 2017)
Brokolicová polievka (1) / Krémová mrkvovo-šošovicová polievka s kokosovým mliekom (2)
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegetariánske
Menu s polievkou 2: bez laktózy, vegánske
3,40 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalších päť jedál, vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 18. týždni 2017:
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Zeleninové (cuketové) bezlepkové vegánske PLACKY
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
TOFU šalát z indiánskej RYŽE s brokolicou a granátovým jablkom
Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a KURACÍM MÄSOM
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
ŠPALDOVÝ šalát s FETA syrom, olivami a špenátom
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, ARAŠIDAMI a údeným tofu
OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
#jeminevbioparku

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk