Obedové menu 18. týždeň 2016

Zeleninovú polievku s goji, krémovú špenátovú polievku s mandľami, hlivový guláš, paštrnákovú polievku s citrónom, batátový šalát s quinoa, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 2. do 6. mája 2016:

Pondelok (2. 5. 2016)
Zemiaková polievka so zelenými fazuľkami na kyslo / Krémová batátová polievka so šampiňónmi
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Utorok (3. 5. 2016)
Krémová polievka z maslovej tekvice s tekvicovými semienkami / Hlivový guláš
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Streda (4. 5. 2016)
Zeleninová polievka s goji
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,50 EUR

Štvrtok (5. 5. 2016)
Polievka zo žltého hrachu s bylinkovým pestom / Krémová špenátová polievka s mandľami
Šalát s BULGURom, KOZÍM SYROM, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Piatok (6. 5. 2016)
Paštrnáková polievka s citrónom (1) / Hubová polievka so zeleninou (2)
POHÁNKA s červenou repou
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
5,20 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 18. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou RYŽOU
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk