Obedové menu 17. týždeň 2016

Špargľovú polievku s hráškom, krémovú karfiolovú s kešu orechami, citrónovo-limetkovú sviežu polievku s petržlenovou vňaťou, batátový šalát s bulgurom, šošovicový šalát s matcha čajom, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 25. do 29. apríla 2016:

Pondelok (25. 4. 2016)
Hrášková polievka s mätou (1) / Zelerový krém s vlašskými orechmi a kôprom (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Utorok (26. 4. 2016)
Zeleninový vývar s ryžovými rezancami / Citrónovo-limetková svieža polievka s petržlenovou vňaťou
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
Menu: bezlepkové
Obe polievky sú bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,30 EUR

Streda (27. 4. 2016)
Jarná minestrone / Krémová karfiolová polievka s kešu orechami
BATÁTOVÝ šalát s bulgurom a brusnicami
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Štvrtok (28. 4. 2016)
Brokolicová polievka s mrkvou / Špargľová polievka s hráškom
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Piatok (29. 4. 2016)
Paradajkovo-paštrnáková polievka s bazalkou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 17. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
POHÁNKA s červenou repou
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
Šalát s BATÁTMI, quinoa a brusnicami
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk