Obedové menu 16. týždeň 2016

Do ponuky nášho deli pribudol šalát z čiernej šošovice s matcha čajom a tiež nový šalát s batátmi vo verzii s bulgurom alebo s quinoa. Veríme, že Vám budú chutiť! Okrem toho sa môžete ako vždy tešiť na pestrú ponuku polievok a ďalších chutných jedál, ktoré pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 18. do 22. apríla 2016:

Pondelok (18. 4. 2016)
Pohánková polievka so zeleninou (1) / Krémová cviklovo-cuketová polievka s tekvicovými semienkami (2)
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Utorok (19. 4. 2016)
Cuketovo-paradajková polievka
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Streda (20. 4. 2016)
Krémová mrkvová polievka s kukuricou (1) / Cibuľačka s medom a špaldovými krutónmi (2)
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
5,20 EUR

Štvrtok (21. 4. 2016)
Krémová zeleninová polievka s paradajkami a koriandrom / Šampiňónový krém so zemiakmi
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Piatok (22. 4. 2016)
Šošovicová polievka nakyslo so zemiakmi (1) / Paradajkovo-chlebová polievka s bazalkou (2)
POHÁNKA s červenou repou
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
5,20 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 16. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
Šalát s BATÁTMI, bulgurom a brusnicami
Šalát s BATÁTMI, quinoa a brusnicami
Šalát z čiernej ŠOŠOVICE s mrkvou, cviklou a MATCHA čajom
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk