Obedové menu 15. týždeň 2016

Cícerovú polievku na marocký spôsob, tekvicovo-jablkový krém s restovanými semiačkami, brusnicovú polievku, pestrý výber obľúbených šalátov, a mnohé ďalšie chutné a zdravé jedlá, ktoré nájdete v ponuke Biopark deli, pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 11. do 15. apríla 2016:

Pondelok (11. 4. 2016)
Jarná zeleninová polievka / Tekvicovo-jablkový krém s restovanými semiačkami
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske
5,90 EUR

Utorok (12. 4. 2016)
Cícerová polievka na marocký spôsob
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Streda (13. 4. 2016)
Fazuľová polievka so zemiakmi na kyslo / Brusnicová polievka
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
– bez laktózy, vegánske
5,30 EUR

Štvrtok (14. 4. 2016)
Krémová zemiaková polievka s mrkvou a hráškom
Šalát s grilovaným kuracím MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
– bezlepkové
5,30 EUR

Piatok (15. 4. 2016)
Paradajková polievka s červenou šošovicou (1) / Krémová cesnačka so špaldovými krutónmi (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 15. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
POHÁNKA s červenou repou
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk