Obedové menu 11. týždeň 2016

Gaštanovú polievku, krémovú batátovú polievku s pórom a opraženým sezamom, hlivový guláš, šalát z červenej šošovice s fazuľou mungo a tofu, a mnohé ďalšie chutné a zdravé jedlá, ktoré nájdete v ponuke Biopark deli, pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 14. do 18. marca 2016:

Pondelok (14. 3. 2016)
Zeleninová polievka s ryžovým mliekom a hrachovou zápražkou (1) / Dhal – sýta indická polievka z červenej šošovice (2)
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: bezlepkové, vegetariánske
5,20 EUR

Utorok (15. 3. 2016)
Krémová zeleninová polievka s paradajkami a koriandrom / Krémová batátová polievka s pórom a opraženým sezamom
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
– vegetariánske (obe polievky sú bezlepkové, bez laktózy, vegánske)
5,90 EUR

Streda (16. 3. 2016)
Karfiolová polievka s kokosovým mliekom / Gaštanová polievka
POHÁNKA s červenou repou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
5,20 EUR

Štvrtok (17. 3. 2016)
Zeleninová polievka s kukuričnou mrveničkou
KUS KUS s grilovanou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Piatok (18. 3. 2016)
Fazuľová polievka so zemiakmi na kyslo / Hlivový guláš
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 11. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, mandľami a brusnicami
Šalát s kuracím MÄSOM, s jablkom, hruškou a jogurtom
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk