Obedové menu 10. týždeň 2016

Špenátovo-hráškovú polievku so špaldovými krutónmi, krémovú polievku z tekvice hokkaido, smotanovú polievku s kyslou kapustou a sušenými hubami, pohánku s červenou repou a mnohé ďalšie chutné a zdravé jedlá, ktoré nájdete v ponuke Biopark deli, pre Vás aj tento týždeň pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 7. do 11. marca 2016:

Pondelok (7. 3. 2016)
Zeleninový vývar (1) / Špenátovo-hrášková polievka so špaldovými krutónmi (2)
POHÁNKA s červenou repou
Menu s polievkou 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
5,20 EUR

Utorok (8. 3. 2016)
Polievka z červenej šošovice (1) / Smotanová polievka s kyslou kapustou a sušenými hubami (2)
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
Menu 1: bez laktózy, vegánske
Menu 2: vegetariánske
4,80 EUR

Streda (9. 3. 2016)
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Šalát s kuracím MÄSOM, s jablkom, hruškou a jogurtom
bezlepkové
5,30 EUR

Štvrtok (10. 3. 2016)
Krémová mrkvová polievka s kukuricou (1) / Polievka zo žltého hrachu s bylinkovým pestom (2)
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou
Menu 1: bezlepkové, bez laktózy, vegánske
Menu 2: bezlepkové, vegetariánske
6,80 EUR

Piatok (11. 3. 2016)
Paradajkovo-paštrnáková polievka s bazalkou
Šalát s BULGURom, kozím syrom, údeným tofu a datlami
vegetariánske
5,90 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 10. týždni:
Šťavnatý zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové MUFFINY
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou
Šalát s grilovanou MRKVOU a pestrofarebnou ryžou
Šalát z celozrnnej RYŽE s hráškom, mandľami a brusnicami
Šalát s grilovaným TOFU, s jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s domácou tofunézou
PŠENO na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami
#jeminevbioparku

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk