Obedové menu 1. týždeň 2017

Od 2. januára 2017 môžete svoje novoročné predsavzatie “zdravšie sa stravovať” začať plniť v Bioparku Avion a Eurovea, od 9. januára 2017 tiež v prevádzkach Biopark Aupark a Polus v Bratislave. Zeleninovú polievku s goji, cícerový krém, krémovú cviklovú polievku s jablkami, hlivový guláš, krémovú karfiolovú polievku, batátový šalát s bulgurom a brusnicami, a ďalšie chutné a zdravé jedlá pre Vás aj v novom roku pripravujú Aneta a Janica z Jem iné *.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 2. do 6. januára 2017:

Pondelok (2. 1. 2017)
Cícerový krém s údeným tofu / Zeleninová polievka s goji
JAČMENNÉ krúpky s kyslou kapustou a údeným tofu
– bez laktózy, vegánske
4,00 EUR

Utorok (3. 1. 2017)
Krémová mrkvová polievka / Šošovicová polievka so zemiakmi
POHÁNKOVÝ šalát s grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
– bezlepkové, vegetariánske
6,50 EUR

Streda (4. 1. 2017)
Krémová karfiolová polievka / Polievka zo žltého hrachu s bylinkovým pestom
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
– bezlepkové, bez laktózy, vegánske
6,80 EUR

Štvrtok (5. 1. 2017)
Hŕstková polievka s koreňovou zeleninou / Hlivový guláš
KUS KUS s grilovanou sezónnou zeleninou
– bez laktózy, vegánske
4,80 EUR

Piatok (6. 1. 2017)
Krémová cviklová polievka s jablkami (1) / Krémová cesnačka so špaldovými krutónmi (2)
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
Menu s polievkou 1: bez laktózy, vegánske
Menu s polievkou 2: vegetariánske
4,80 EUR

Okrem cenovo zvýhodneného obedového menu si môžete každý deň vybrať vlastnú kombináciu z pestrej dennej ponuky ďalších jedál: Každý deň nájdete v ponuke Biopark deli dve polievky a ďalších päť jedál, vrátane jedál prirodzene bezlepkových, bez laktózy, vegetariánskych aj vegánskych. Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Jedlá, ktoré ponúkame v Biopark deli v 1. týždni 2017:
Šťavnatý sezónny zeleninový ŠALÁT
Slané zeleninové (špaldové) MUFFINY
Bezlepkové MUFFINY s kôprom
Kysnuté ŠPALDOVÉ koláčiky s grilovanou paprikou
Jem iné CVIKLOVÝ zemiakový šalát
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a BULGURom
BATÁTOVÝ šalát s brusnicami a QUINOA
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
KUS KUS šalát s grilovanou zeleninou
JAČMENNÉ krúpky s restovanou kyslou kapustou a údeným tofu
OVSENÝ šalát s grilovanou KUKURICOU, červenou cibuľou a mandľovými lupienkami
POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou
Šalát s POHÁNKOU, grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
Marocký šalát s grilovanou MRKVOU a PAPRIKOU, pestrofarebnou RYŽOU a orechami
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou mungo a tofu
Šalát s KURACÍM MÄSOM, jablkom, hruškou a jogurtom
KURACÍ šalát s kari tofunézou a cícerom
#jeminevbioparku

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je slovenská sieť deviatich BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk