Obedové menu 1. týždeň 2016

#jeminevbioparku : Ambasádorky Jamieho Olivera na Slovensku – Aneta a Janica z Jem iné * – Vám aj v prvom týždni nového roka z pestrých sezónnych surovín pripravili chutné a zdravé obedové menu, ktoré ponúkame v Bioparku Avion a Eurovea. Ak si jedlá vezmete so sebou, zabalíme Vám ich do ekologických kompostovateľných obalov.

Denné obedové menu v našom deli v Bioparku Avion a Eurovea od 4. do 8. januára 2016:

Pondelok (4. 1. 2016)
Papriková polievka s pečeným cesnakom (1) / Fazuľková polievka na kyslo (2)
Šalát z červenej šošovice s fazuľou mungo a tofu (tento šalát nájdete v ponuke nášho deli každý deň)
Menu 1: BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE
Menu 2: BEZ LEPKU, VEGETARIÁNSKE
5,20 EUR

Utorok (5. 1. 2016)
Pohánková polievka so zeleninou
Kus kus šalát s grilovanou zeleninou
(v ponuke každý deň)
BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE
4,80 EUR

Streda (6. 1. 2016)
Mrkvovo-paštrnáková polievka s hlivou (1) / Paradajkovo-chlebová polievka s bazalkou (2)
Pohánka s červenou repou (v ponuke aj v piatok)
Menu 1: BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE
Menu 2: VEGETARIÁNSKE
5,20 EUR

Štvrtok (7. 1. 2016)
Zeleninová polievka s goji
Šalát s kozím syrom, údeným tofu, bulgurom a datlami
(v ponuke aj v utorok a cez víkend)
VEGETARIÁNSKE
5,90 EUR

Piatok (8. 1. 2016)
Karfiolová polievka s kokosovým mliekom
Tekvicové quinotto s grilovanou hlivou
(v ponuke aj v pondelok, utorok, stredu a cez víkend)
BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE
6,80 EUR

Ďalšie jedlá v Biopark deli, ktoré ponúkame v 1. týždni:
Krémová cviklovo-jablková polievka so slaninkou – v utorok
Cícerová polievka so slaninkou – vo štvrtok
Hovädzí boršč – v piatok
Šťavnatý zeleninový šalát – v pondelok, stredu, piatok a cez víkend
Slané zeleninové muffiny – každý deň
Šalát s grilovanou mrkvou a pestrofarebnou ryžou – v utorok, stredu a piatok
Šalát z celozrnnej ryže s hráškom, brusnicami a mandľami – v pondelok, štvrtok a cez víkend
Šalát s grilovaným kuracím mäsom, jablkom, hruškou a jogurtom – v pondelok a vo štvrtok
Šalát s grilovaným kuracím mäsom a domácou tofunézou – v utorok, štvrtok, piatok a cez víkend
Jačmenné krúpky s kyslou kapustou a údeným tofu – v pondelok, utorok, štvrtok a cez víkend
Jem iné cviklový šalát – v pondelok, stredu a štvrtok
Pšeno na sladko so škoricou, sušeným ovocím a orechami – v utorok a piatok

* Aneta Orosiová a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú nedávno vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOsuroviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.

*** Biopark je sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
#bioparksk