Ak ste ešte neprišli na chuť “indonézskemu vegánskemu mäsu”, vyskúšajte tento jednoduchý recept. V našej verzii sme použili tempeh z vlčieho bôbu, ale môžete použiť aj klasický sójový tempeh. Ako príloha sa k nemu hodí napríklad zemiaková alebo zemiakovo-karfiolová kaša, pečená cvikla alebo dusená červená kapusta a šalát podľa sezóny. Všetky suroviny (samozrejme v BIO kvalite) nájdete v obchodoch Biopark a vybrané aj v našom e-shope.

Datlový tempeh
BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE

Ingrediencie:
1 balenie (170g) tempehu z vlčieho bôbu (nájdete medzi chladeným sortimentom vo všetkých obchodoch Biopark)
5 datlí
na marinádu
7 PL octu Balsamico di Modena
2 strúčiky cesnaku, roztlačené
4 ČL Tamari
1 PL extra panenského olivového oleja
2 PL datlového sirupu

Postup:
1. Tempeh aj datle nakrájame na tenké plátky / kolieska.
2. V miske zmiešame všetky ingrediencie na marinádu.
3. Tempeh aj datle namočíme do marinády, prikryjeme a necháme v chladničke na noc, resp. minimálne na 2 hodiny, občas premiešame.
4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
5. Tempeh a datle rozložíme do zapekacej misy, polejeme zvyšnou marinádou a prikryté pečieme 15 minút. Potom jednotlivé kúsky obrátime na druhú stranu a pečieme ďalších zhruba 15 minút, resp. kým tempeh neabsorboval marinádu.
Takto upravený tempeh vydrží v chladničke 3-4 dni. Okrem nášho servírovacieho návrhu (viď vyššie) si ho môžete pridať aj do čerstvého šalátu, k cestovinám, k ryži alebo si ním (spolu s čerstvou zeleninou) môžete naplniť celozrnný chlebík či pečivo – fantázii sa medze nekladú. Prajeme dobrú chuť!

Ďalšie recepty pre Váš zdravší a zelenší život:
– “Železná rezerva”: http://biopark.sk/clanky/zelezna-rezerva/
– RAW špagety Marinara: http://biopark.sk/clanky/raw-spagety-marinara/
– Thajské RAW rezance: http://biopark.sk/clanky/thajske-raw-rezance/
– Canihua šalát: http://biopark.sk/clanky/canihua-salat/
– Miso mungo šalát: http://biopark.sk/clanky/miso-mungo-salat/
– Chia raňajky: http://biopark.sk/clanky/chia-ranajky/
– Wellness raňajky: http://biopark.sk/clanky/wellness-ranajky/
– Kokosové palacinky: http://biopark.sk/clanky/kokosove-palacinky/
– Prirodzený betakarotén (goji smoothie): http://biopark.sk/clanky/prirodzeny-betakaroten/
– Maqui pre krásu (smoothie): http://biopark.sk/clanky/maqui-pre-krasu/
– Zelený strašiak (smoothie): http://biopark.sk/clanky/zeleny-strasiak/
– Mandľové frappé: http://biopark.sk/clanky/mandlove-frappe/
– Vegánsky “milkshake”: http://biopark.sk/clanky/vegansky-milkshake/
– Brokolicová polenta: http://biopark.sk/clanky/recept-polenta/
– Čajový kuskus: http://biopark.sk/clanky/cajovy-kuskus/
– Pšenové halušky: http://biopark.sk/clanky/psenove-halusky/
– Jednozrnka: http://biopark.sk/clanky/recept-jednozrnka/
– Cícerové koláčiky: http://biopark.sk/clanky/cicerove-kolaciky/
– Matcha zmrzlina: http://biopark.sk/clanky/matcha-zmrzlina/

*** Biopark je sieť deviatich obchodov v Bratislave, Galante, Košiciach a Žiline. Vybrané produkty ponúkame i v rámci internetového obchodu. Náš sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. V troch bratislavských prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči svojmu zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!

Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk