Pre inšpiráciu Vám ponúkame recept na jednoduché a veľmi chutné bezlepkové vegánske koláčiky, ktoré sa výborne hodia k čerstvému miešanému / listovému šalátu. V chladničke Vám vydržia aj niekoľko dní. Koláčiky sú vďaka cíceru plné proteínov, železa a vitamínov skupiny B.

Cícerové koláčiky s paradajkami a bazalkou

BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, VEGÁNSKE
Ingrediencie:
2 a 1/2 šálky cícerovej múky
2 ČL vínneho kameňa alebo prášku do pečiva
3 šálky studenej vody
3 PL olivového oleja
2 ČL Himalájskej al. morskej soli
1 cibuľa, nadrobno nakrájaná
3/4 šálky sušených (preliať vriacou vodou, vyžmýkať a
nakrájať na malé kúsky) alebo čerstvých paradajok
3 strúčiky cesnaku, prelisované alebo nakrájané nadrobno
1 šálka čerstvej bazalky, nakrájanej nadrobno alebo 1 PL sušenej bazalky
kokosový tuk na vymastenie formy

Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a vymastíme formu na
12 muffinov.
2. Vo väčšej mise vymiešame s ručným mechanickým šľahačom
cícerovú múku, vodu, olivový olej a soľ. Hladké cesto nalejeme do formy na
muffiny.
3. Na panvici s malým množstvom oleja krátko orestujeme cibuľu, cesnak
a paradajky. Odstavíme a pridáme bazalku. Paradajkovú zmes jemne
primiešame do cesta v muffinovej forme.
4. Vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút.
5. Koláčiky vydržia v chladničke niekoľko dní. Podávame ich s
listovým / miešaným alebo šťavnatým sezónnym šalátom.

Recept je možné alternovať: napríklad namiesto paradajok a bazalky sa
použije pór a šampiňóny.

Suroviny na prípravu cícerových muffinov v BIO kvalite si môžete kúpiť vo všetkých kamenných obchodoch Biopark (http://biopark.sk/kde-nas-najdete/) aj v našom e-shope: http://eshop.biopark.sk/