Biopark deli v Auparku a Poluse: 24. týždeň 2017

Svieži vegetariánsky špaldový šalát so špenátom, feta syrom, olivami, kôprom a citrónom; jemne pikantný vegánsky celozrnný kus kus s jarnou cibuľkou, arašidami a údeným tofu; na proteíny bohatý bezlepkový quinoa šalát s hráškom, reďkovkou, uhorkou a farmárskym kuracím mäsom; a ďalšie chutné a zdravé jedlá od Jem iné* nájdete v ponuke samoobslužných pultov v našom deli v Auparku a v Poluse. Každý pracovný deň máte na výber prirodzene bezlepkové, bezlaktózové, vegetariánske aj vegánske alternatívy. Samozrejmosťou v Biopark deli je pestrá ponuka sezónnych polievok – v aktuálnom týždni o.i. reďkovková krémová polievka, polievka z grilovanej zeleniny, hráškový krém, ľahký zeleninový vývar s ryžovými rezancami či terchovská bryndzová polievka.

Denná ponuka jedál v Biopark deli v Auparku (Bratislava) a Poluse od 12. do 16. júna 2017:

Pondelok (12. 6. 2017)
Polievka (2 €): Šošovicová polievka so zeleninou / Reďkovková krémová polievka
Jedlo dňa (2 € za 100g): JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
Bezlepkové vegánske cuketové PLACKY (1,40 €)
Ďalšie jedlá (2,50 € za 100g):
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami
Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom

Utorok (13. 6. 2017)
Polievka (2 €): Ľahký zeleninový vývar s ryžovými rezancami / Fazuľová polievka s lúpanými paradajkami
Jedlo dňa (2 € za 100g): Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, arašidami a údeným tofu
Slaný špaldový zeleninový MUFFIN (2 €)
Ďalšie jedlá (2,50 € za 100g):
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
TOFU šalát s brokolicou, indiánskou RYŽOU a granátovým jablkom
Šalát z celozrnnej RYŽE s arašidovým maslom, HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
ŠPALDOVÝ šalát so špenátom, FETA syrom a olivami
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a KURACÍM MÄSOM

Streda (14. 6. 2017)
Polievka (2 €): Karfiolová polievka / Zemiakový krém s jarnou cibuľkou
Jedlo dňa (2 € za 100g): Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom
Bezlepkové vegánske cuketové PLACKY (1,40 €)
Ďalšie jedlá (2,50 € za 100g):
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami

Štvrtok (15. 6. 2017)
Polievka (2 €): Hráškový krém / Kalerábová polievka s hnedou ryžou
Jedlo dňa (2 € za 100g): TOFU šalát s brokolicou, indiánskou RYŽOU a granátovým jablkom
Bezlepkové vegánske cuketové PLACKY (1,40 €)
Ďalšie jedlá (2,50 € za 100g):
Šalát z celozrnnej RYŽE s arašidovým maslom, HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Celozrnný KUS KUS šalát s jarnou cibuľkou, chilli, arašidami a údeným tofu
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a KURACÍM MÄSOM
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
ŠPALDOVÝ šalát so špenátom, FETA syrom a olivami

Piatok (16. 6. 2017)
Polievka (2 €): Polievka z grilovanej zeleniny / Terchovská bryndzová polievka
Jedlo dňa (2 € za 100g): OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami
Slaný špaldový zeleninový MUFFIN (2 €)
Ďalšie jedlá (2,50 € za 100g):
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
Špargľové QUINOTTO s grilovanou hlivou, sušenými paradajkami a avokádom
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom

Každý deň u nás nájdete jedlá prirodzene bezlepkové, bez laktózy, vegetariánske aj vegánske.
Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.
Bližšie informácie o jednotlivých ingredienciách a alergénoch sú k dispozícii priamo v jednotlivých prevádzkach Biopark.

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.
#jeminevbioparku

*** Biopark je slovenská sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk