Biopark deli v Auparku a Poluse: 14. týždeň 2017

Nový quinoa šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým cícerom; špaldový šalát so špenátom, feta syrom a olivami; ovsený šalát so syrom halloumi a zelenými fazuľkami; jačmenné krúpky s restovanou brokolicou, kôprom a tofu; a ďalšie chutné a zdravé jedlá od Jem iné* nájdete v ponuke samoobslužných pultov v našom deli v Auparku a v Poluse. Na výber máte prirodzene bezlepkové, bezlaktózové, vegetariánske aj vegánske alternatívy. Samozrejmosťou v Biopark deli je pestrá ponuka sezónnych polievok – v aktuálnom týždni o.i. kelová polievka s koreňovou zeleninou, topinamburový krém, zeleninový boršč, mrkvová polievka s feniklom, šošovicová polievka, terchovská bryndzová polievka či kapustová “šajtlava”.

Denná ponuka jedál v Biopark deli v Auparku (Bratislava) a Poluse od 3. do 7. apríla 2017:

Pondelok (3. 4. 2017)
Šošovicová polievka s paradajkami / Polievka zo zelených fazuliek na kyslo

Jedlo dňa: JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
Ďalšie novinky:
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
OVSENÝ šalát so syrom HALLOUMI a zelenými fazuľkami
Ďalšie jedlá:
Slaný zeleninový (špaldový) MUFFIN
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou

Utorok (4. 4. 2017)
Tekvicovo-jablková polievka / Šajtlava (kapustová polievka)

Jedlo dňa: BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
Novinky:
Bezlepkové vegánske cuketové PLACKY
ŠPALDOVÝ šalát so špenátom, FETA syrom a olivami
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a KURACÍM MÄSOM
Ďalšie jedlá:
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Celozrnný KUS KUS s grilovanou sezónnou zeleninou
POHÁNKOVÝ šalát s grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom

Streda (5. 4. 2017)
Kelová polievka s koreňovou zeleninou / Topinamburový krém

Jedlo dňa: RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
Ďalšie novinky:
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
Celozrnný KUS KUS šalát s chilli, arašidami a údeným tofu
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
Ďalšie jedlá:
Slaný zeleninový (špaldový) MUFFIN
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou

Štvrtok (6. 4. 2017)
Krémová cícerová polievka s pažítkou / Zeleninový boršč

Jedlo dňa: Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom
Novinky:
Bezlepkové vegánske cuketové PLACKY
TOFU šalát s brokolicou, indiánskou RYŽOU a granátovým jablkom
ŠPALDOVÝ šalát so špenátom, FETA syrom a olivami
JAČMENNÉ krúpky s restovanou BROKOLICOU, kôprom a údeným tofu
Ďalšie jedlá:
Šalát z celozrnnej RYŽE s HRÁŠKOM, mandľami a brusnicami
Celozrnný KUS KUS s grilovanou sezónnou zeleninou
POHÁNKOVÝ šalát s grilovanou cuketou, KOZÍM SYROM a mätou

Piatok (7. 4. 2017)
Mrkvová polievka s feniklom / Terchovská bryndzová polievka so slaninkou

Jedlo dňa: POHÁNKA s červenou repou a petržlenovou vňaťou
Novinky:
BULGURový šalát s pečeným jablkom a KOZÍM SYROM
RYŽOVÝ šalát s grilovanou MRKVOU a špenátom
QUINOA šalát s cukrovým hráškom, uhorkou, reďkovkou a praženým CÍCEROM
Ďalšie jedlá:
Slaný zeleninový (špaldový) MUFFIN
BATÁTOVÝ šalát s BULGURom a brusnicami
Šalát z červenej ŠOŠOVICE s fazuľou MUNGO a tofu
Tekvicové QUINOTTO s grilovanou hlivou a avokádom

Každý deň u nás nájdete jedlá prirodzene bezlepkové, bez laktózy, vegetariánske aj vegánske.
Každý deň je minimálne jedna polievka bezlepková, bez laktózy a vegánska.
Bližšie informácie o jednotlivých ingredienciách a alergénoch sú k dispozícii priamo v jednotlivých prevádzkach Biopark.

* Aneta (Orosiová) Vaculíková a Janica Lacová, ktoré spoločne vystupujú pod značkou Jem iné, sú ambasádorkami Food Foundation Jamieho Olivera pre Slovenskú republiku. Lektorujú v Škole varenia v bratislavskej Starej tržnici a pracujú na projektoch v oblasti vzdelávania a gastronómie. Sú autorkami kuchárskej knihy “S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku”, ktorú vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri. Ich knihu ako aj kvalitné BIOpotraviny na prípravu jednotlivých jedál nájdete vo všetkých obchodoch Biopark.
#jeminevbioparku

*** Biopark je slovenská sieť BIOobchodov, ktorých sortiment tvoria BIOpotraviny, prírodné výživové doplnky, BIOkozmetika a hygiena, EKOlogické čistiace prostriedky, a knihy. Vo vybraných prevádzkach je naša ponuka rozšírená aj o ZDRAVÉ deli. Našimi zásadami sú nakupovať zodpovedne voči zdraviu, férovo voči farmárom a výrobcom, a ohľaduplne voči našej planéte a budúcim generáciám. Tešíme sa, že máme uvedomelých zákazníkov!
Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/Biopark.sk
Sledujte nás na Instagrame: @bioparksk
Hashtag: #bioparksk